TERMENI SI CONDITII

 

 1. DEFINITII, TERMENI SI NOTIUNI GENERALE

Inainte de a face o Comanda va rugam sa cititi cu atentie prezentele Termeni si Conditii Online, denumite, in cele ce urmeaza, in integralitatea lor “Documentul”.

Folosirea site-ului BricoSelf.ro si realizarea de Comenzi online semnifica acceptul dumneavoastra in ceea ce priveste Termenii si Conditiile Online mentionate mai jos.

Aceste Termene si Conditii sunt valabile exclusiv pentru achizitionarea Produselor comercializate de BricoSelf.ro, denumite in cele ce urmeaza “Produsele/Bunurile”, afisate pe Site-ul BricoSelf.ro.

Document – prezentele Termeni si Conditii Online.

Utilizator – orice persoana fizica care are varsta de majorat implinita sau persoana juridica sau orice entitate juridica, legal constituite, prin imputernicitii lor legali, inregistrate pe Site, care, prin finalizarea procesului de creare a Contului, si-a dat integral acordul cu privire la clauzele specifice Site-ului din sectiunea Termeni si Conditii Online.

Cumparator/Client – poate fi orice persoana fizica care are varsta de majorat implinita sau persoana juridica sau orice entitate juridica legal constituite, prin imputernicitii lor legali, care isi fac un Cont in Site, care are sau obtine acces la Continut, care a acceptat integral Termenii si Conditiile Online de utilizare ale Site-ului si care efectueaza o Comanda valida (initiaza, completeaza si finalizeaza o Comanda). Inainte de a fi Cumparator/Client, orice persoana juridica sau orice entitate juridica care isi face un Cont in Site, devine mai intai Utilizator. In factura emisa Clientul este inscris in partea introductiva a facturii sub titulatura de Cumparator.

Cumparatorului nu ii este permisa – decat cu acordul expres prealabil al BricoSelf.ro copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui continut in orice alt context decat cel original intentionat de BricoSelf.ro, includerea oricarui continut in afara Site-ului BricoSelf.ro, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al BricoSelf.ro asupra continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea continutului.

Cumparatorul poate copia, transfera si/sau utiliza continut numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederile prezentului Document.

Varsta de majorat – varsta implinita de 18 ani. Nickname – pseudonim prin care un anumit Utilizator/Client/Cumparator poate adauga Continut pe Site Nickname-ul este asociat informatiilor din Site ale Utilizatorului/Clientului/Cumparatorului sub denumirea de “Nume Utilizator”.

Site si magazinul online gazduit la adresa web BricoSelf.ro si subdomeniile acestuia, respectiv domeniul BricoSelf.ro, prin care Utilizatorul si/sau Clientul au acces la informatii privind produsele.

Site-ul cuprinde exemplificativ: texte, imagini, baze de date, logouri, softuri, filme.

Site-ul sunt adresate doar Utilizatorilor si/sau Clientilor/Cumparatorilor persoane fizice, inclusiv in calitate de reprezentanti ai persoanelor juridice, legal constituite, care au varsta de cel putin 18 ani si care au parcurs etapele inregistrarii corespunzatoare.

Continut:

 • toate informatiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic incluzand, dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe Site, care sunt detinute de ro, acesteia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare).
 • continutul oricarui e-mail trimis Cumparatorilor/Clientilor/Utilizatorilor de catre Vanzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
 • orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un Angajat/Colaborator al Vanzatorului, /Clientului, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta;
 • informatii legate de Bunurile si/sau tarifele practicate de Vanzator intr-o anumita perioada;
 • informatii legate de Bunurile si/sau tarifele practicate de catre un tert cu care Vanzatorul are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada;
 • date referitoare la Vanzator, sau alte date privilegiate ale acestuia.

 

Utilizare Abuziva: utilizarea Site-ului intr-un mod contrar bunei practici in domeniu, a reglementarilor si ale legislatiei in vigoare sau in orice alt mod care poate produce prejudicii Vanzatorului.

Cont – sectiunea din Site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Utilizatorului transmiterea Comenzii si care contine informatii despre Client/Cumparator si istoricul Cumparatorului in Site (Comenzi, facturi fiscale, garantii Bunuri etc.). Utilizatorul este responsabil si se va asigura ca toate informatiile introduse la crearea Contului sunt corecte, complete si actualizate.

Cos/Cosul meu – sectiune din Cont care permite Cumparatorului/Utilizatorului sa adauge Bunuri pe care doreste sa le achizitioneze la momentul adaugarii sau la un moment ulterior; in cazul in care Bunurile nu sunt achizitionate la momentul adaugarii prin efectuarea Comenzii, Cumparatorul/Utilizatorul va beneficia de serviciul oferit de catre Vanzator prin primirea de Comunicari Comerciale din partea acestuia.

Comanda – document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator, generat ca urmare a accesarii Site-ului de catre un Cumparator, prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ului, intentia sa de a achizitiona Bunuri de pe Site si de a face plata acestora.

Bunuri – orice Produs listat pe Site, inclusiv Produsele si bifate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator Cumparatorului ca urmare a Contractului incheiat, inclusiv documentele mentionate in Comanda si achizitionate de catre Cumparator, care corespund descrierii din cataloagele si documentatia producatorilor, ale caror caracteristici au fost agreate de Cumparator si inscrise in comanda, respectiv factura.

Specificatii – toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor asa cum sunt precizate in descrierea acestora pe Site sau la data efectuarii Comenzii.

Tranzactie – incasarea unei sume rezultata din vanzarea unui Bun si/sau Serviciu de catre BricoSelf.ro Cumparatorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre Vanzator, indiferent de modalitatea de livrare sau rambursarea sumei rezultata din vanzarea unui Bun si/sau Serviciu de catre BricoSelf.ro Cumparatorului achitata de destinatar – Cumparator – la primirea si/sau prestarea Bunurilor achizitionate.

Drepturile Consumatorilor, asa dupa cum sunt prevazute in Legea nr. 449/2003, actualizata si republicata, privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora, precum si in actele
 

 1. POLITICA DE VANZARE ONLINE

Accesul in vederea efectuarii unei Comenzii ii este permis oricarui Utilizator/Cumparator.

Pentru motive justificate BricoSelf.ro isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Utilizatorului/Cumparatorului in vederea efectuarii unei Comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii Utilizatorului/ Cumparatorului pe Site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel BricoSelf.ro. In oricare dintre aceste cazuri, Utilizatorul/Cumparatorul se poate adresa Departamentului de Relatii cu Clientii al BricoSelf.ro, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor susmentionate. Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta – telefonic – sau prin adresele mentionate la sectiunea “contact” din Site. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta. In cazul unui volum de trafic neobisnuit de mare de internet, BricoSelf.ro isi rezerva dreptul de a cere Utilizatorilor/Cumparatorilor introducerea manuala a codurilor de validare de tip captcha, in vedere protejarii informatiei din cadrul Site-ului.

BricoSelf.ro poate publica pe Site informatii despre Bunuri si/sau Campanii Promotionale practicate de catre acesta, intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil. Toate preturile aferente Bunurilor prezentate pe Site sunt exprimate in lei (RON) includ T.V.A si nu contin eventualele costuri de transport/livrare. BricoSelf.ro isi rezerva dreptul de a modifica pretul Produselor fara o instiintare/notificare prealabila, in conformitate cu Politica sa Comerciala si de Vanzari.

In cazul platilor efectuate online sau prin virament, Vanzatorul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumparator, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de lei, la comisioane interbancare, comisoanea BNR etc. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Cumparatorul.

Toate informatiile folosite pentru descrierea Bunurilor disponibile pe Site (imagini statice/dinamice/prezentari multimedia etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

In acest fel, Cumparatorul contribuie la informarea altor posibili Utilizatori/Clienti/ Cumparatori de pe Site si participa activ in dezvoltarea de noi Servicii si in detalierea cat mai completa a caracteristicilor Bunurilor. Informatiile, respectiv imaginile/pozele Bunurilor de pe Site au caracter informativ, iar Bunurile livrate pot diferi de imaginile lor prezente pe Site din punct de vedere al culorii sau nuantei.

Produsele si/sau accesorii care apar in imaginile Produselor sunt cu titlu exemplificativ, utilizate pentru a crea o grafica ambientala placuta, iar respectivele produse si/sau accesorii nu intra in cadrul Produselor si nu sunt incluse in costurile Produselor respective, astfel incat nu vor fi livrate.

Promotiile/ofertele prezentate pe Site sunt valabile in limita stocului disponibil. Promotiile sunt valabile pe perioade limitate de timp, de regula mentionate. In cazul in care nu se mentioneaza o perioada de timp, acestea sunt valabile in limitele stocurilor disponibile.

Prezenta Produselor pe Site NU garanteaza existenta lor in stoc. Consultantii Vanzatorului va vor confirma disponibilitatea pentru fiecare Produs in parte. Verificarea stocului se poate face numai prin procesarea Comenzii. In cazul in care Produsul nu se va mai regasi in stoc, BricoSelf.ro isi rezerva dreptul sa anuleze in mod unilateral Comanda si sa restituie banii Cumparatorului.

BricoSelf.ro isi rezerva dreptul sa completeze si sa modifice orice informatie de pe Site fara nici o anuntare/notificare prealabila.

Cumparatorul nu poate sa isi revoce acordul exprimat in favoarea respectarii Termenilor si Conditiilor Online pe perioada derularii unui Contract, pana in momentul in care acesta nu va achita contravaloarea tuturor Contractelor neonorate fata de BricoSelf.ro pentru Produsele livrate in baza Comenzii onorate de BricoSelf.ro.

Folosirea, inclusiv dar nelimitandu-se la accesarea, vizitarea si vizualizarea Continutului implica aderarea si acceptarea Clientului la prezentele Termeni si Conditii Online.

Cumparatorul va monitoriza permanent Termenii si Conditiile Online, care pot fi actualizate, modificate si completate oricand de BricoSelf.ro.

In cazul unor neintelegeri se aplica Termenii si Conditiile Online valabile la momentul aparitiei neintelegerii intre Parti si notificarii acesteia in scris catre BricoSelf.ro.

Accesul la Produse se face exclusiv prin accesarea BricoSelf.ro.

Prin folosirea Site-ului Utilizatorul si/sau Clientul/Cumparatorul este/sunt singurul/singurii responsabil/responsabili pentru toate activitatile care decurg prin folosirea acestuia. De asemenea, acesta/acestia raspunde/raspund pentru orice daune materiale, intelectuale sau electronice sau de orice alta natura produse Site-ului, Continutului, BricoSelf.ro sau oricarui tert cu care BricoSelf.ro are incheiate contracte, in conformitate cu legislatia romana in vigoare.

In cazul in care Utilizatorul/Clientul/Cumparatorul nu este de acord si/sau nu accepta si/sau isi revoca acceptul dat pentru Document, acesta renunta la: accesul la Produse oferite de BricoSelf.ro prin intermediul Site-ului, primirea newslettere-lor/alertelor si/sau comunicarilor din partea BricoSelf.ro de orice natura (electronic etc.) Utilizatorul si/sau Clientul poate reveni in orice moment asupra deciziei sale de a nu fi de acord si/sau a nu accepta Documentul, sub forma in care acesta va fi disponibil in acel moment.

 

 1. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA

Continutul, astfel cum este definit la DEFINITII SI TERMENI GENERALI, incluzand, dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusiva a BricoSelf.ro, acesteia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare). Utilizatorului/Clientului/Cumparatorului/ nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui Continut in orice alt context decat cel original intentionat de BricoSelf.ro, includerea oricarui Continut in afara Site-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al BricoSelf.ro asupra Continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea Continutului, decat cu acordul scris expres prealabil al BricoSelf.ro. Orice Continut la care Utilizatorul/Clientul/Cumparatorul/ are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta prezentului Document, in cazul in care Continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific expres prealabil si valid incheiat intre BricoSelf.ro si acesta si fara nicio garantie implicit sau expres formulata din partea BricoSelf.ro cu referire la acel Continut.

Utilizatorul/Clientul/Cumparatorul/ poate copia, transfera si/sau utiliza Continutul numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederile Documentului.

In cazul in care BricoSelf.ro confera Utilizatorului/Clientului/Cumparatorului/ dreptul de a utiliza, sub forma descrisa intr-un acord de utilizare expres prealabil distinct, un anumit Continut, la care Utilizatorul/Clientul/Cumparatorul/ are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor Continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor Continuturi pe Site sau a perioadei definite in acord, conform conditiilor definite, in cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea BricoSelf.ro pentru respectivul Utilizator/Client/Cumparator/ sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui continut, in timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare.

Niciun Continut transmis catre Utilizator/Client/ Cumparator, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic etc.) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea BricoSelf.ro si/sau a Angajatului/prepusului si/sau Colaboratorului BricoSelf.ro care a mijlocit transferul de Continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul Continut.

Este interzisa orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul Document sau de acordul de utilizare prealabil expres care il insoteste, in cazul in care acesta exista.

 

 1. COMANDA

Clientul/Cumparatorul poate efectua Comenzi pe Site, prin adaugarea Bunurilor dorite in Cosul de cumparaturi, urmand a finaliza Comanda si efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate expres pe Site. Odata adaugat in Cos un Bun este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui Bun in Cos, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a Bunului.

Prin finalizarea Comenzii Cumparatorul garanteazaca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete, valabile si adevarate la data plasarii Comenzii. Prin finalizarea Comenzii Cumparatorul consimte ca Vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil/agreat de Vanzator, transmis Vanzatorului, in orice situatie in care este necesara contactarea Cumparatorului.

Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

 • neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Cumparatorului a Tranzactiei, in cazul efectuarii platii online;
 • invalidarea Tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de BricoSelf.ro, in cazul platii efectuate online;
 • in cazul inexistentei produselor in stoc, cu ramburasarea pretului achitat de catre Cumparator;
 • in cazul in care datele furnizate de catre Client/Cumparator pe Site sunt nereale, incomplete si/sau incorecte si/sau nevalabile.

 

In cazul in care un Produs comandat de catre Cumparator nu poate fi livrat de catre Vanzator, acesta din urma va informa Clientul/Cumparatorul asupra acestui fapt si va returna in contul Cumparatorului contravaloarea Produsului, in termen de maxim 14 (paisprezece) zile de la data la care Vanzatorul a luat la cunostinta acest fapt sau de la data la care Cumparatorul si-a exprimat in mod expres intentia de reziliere a Contractului.

 

 1. DREPTUL DE RETRAGERE

Cumparatorul are dreptul sa se retraga din Contract, respectiv sa returneze un Bun, in termen de 14 zile calendaristice, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri.

Astfel, potrivit OUG nr 34/2014, actualizata si republicata, perioada de returnare a unui Bun expira in termen de 14 zile de la:

 • ziua in care Cumparatorul sau un tert indicat de Cumparator (altul decat transportatorul) intra in posesia fizica a ultimului Bun – in cazul in care Cumparatorul comanda printr-o singura comanda produse multiple care vor fi livrate separat;
 • ziua in care Cumparatorul sau un tert indicat de Cumparator (altul decat transportatorul) intra in posesia fizica a ultimului Bun– in cazul livrarii unui produs care consta din mai multe loturi.

 

In cazul in care Cumparatorul decide sa se retraga din Contract, in termenul legal mai sus specificat, acesta va completa formularului tip de retragere disponibil pe site sau va solicita aceasta printr-un e-mail la adresa [email protected]. Completarea acestui formular se va face de catre Cumparator in momentul in care a ambalat si pregatit produsele achizitionate pe care doreste sa le returneze, conform dispozitilor de mai jos.

In acest sens, Cumparatorul, inainte de expirarea perioadei de retragere, informeaza vanzatorul cu privire la decizia sa de a se retrage din Contract, folosind modelul formularului de retragere aflat pe Site sau inregistrand pe Site o declaratie neechivoca prin care isi exprima decizia de retragere din Contract. Produsele se returneaza in ambalajul original, insotite de factura fiscala si/sau bonul fiscal de achizitie, precum si documentatia aferenta daca e cazul (manuale de utilizare, documentatie tehnica, certificate de garantie si/sau conformitate).

Vanzatorul si Cumparatorul confirma si intelege ca fiecare Tranzactie (plata online) care a fost procesata poate fi supusa unui Refuz la Plata in conformitate cu Regulile Schemei de Card (emise de Visa sau Mastercard) aplicabile.

In cazul unui Refuz la Plata, BricoSelf.ro are dreptul de a recupera imediat intreaga suma aferenta Refuzului la Plata precum si orice alte costuri, cheltuieli, datorii sau Amenzi suportate ca urmare a sau in legatura cu un astfel de Refuz la Plata, prin deducere din platile ce trebuie efectuate de catre BricoSelf.ro in temeiul prezentului Contract.

Vanzatorul si Cumparatorul inteleg si sunt de acord ca BricoSelf.ro nu va fi parte la nici o disputa cu privire la niciun produs sau serviciu oferit sau vandut de catre Producator.

In cazul in care Vanzatorul acestuia doreste sa conteste un Refuz la Plata, acesta trebuie sa notifice BricoSelf.ro conform instructiunilor primite si sa furnizeze catre acesta toate documentele justificative care sustin cererea sa, in conformitate cu Regulile Schemei de Plata aplicabile (Visa sau Mastercard).

Vanzatorul si Cumparatorul inteleg si sunt de acord ca BricoSelf.ro sa investigheze valabilitatea oricarui Refuz la Plata de catre orice Emitent de Card sau Schema de Card, decizia BricoSelf.ro va fi definitiva si obligatorie in ceea ce priveste orice Refuz la Plata atat pentru Vanzator cat si pentru Cumparator.

In cazul in care Clientul/Cumparatorul solicita retragerea din Contract in cadrul termenului legal de retragere din Contract, trebuie sa returneze si eventualele cadouri care au insotit produsul respectiv.

In cazul in care Comanda este achitata, Vanzatorul va rambursa suma in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii Vanzatorului de catre Cumparator asupra deciziei sale de retragere din Contract dar isi rezerva dreptul de a diminua valoarea bunurilor si a retrage taxele de transport/livrare aferente, conform clauzelor de mai jos. Suma va fi returnata dupa cum urmeaza:

 • pentru Comenzile achitate cu card bancar, prin restituire in contul din care a fost efectuata plata;
 • pentru Comenzile achitate cu OP, prin restituirea contravalorii produsului in contul bancar transmis de Client/Cumparator, pe adresa de e-mail a Vanzatorului;
 • pentru Comenzile achitate cu ramburs, prin restituirea contravalorii produsului in contul bancar transmis de Client/Cumparator, pe adresa de e-mail a Vanzatorului;
 • pentru Comenzile achitate prin card de credit, prin restituirea contravalorii produsului in contul bancar transmis de Client/Cumparator, pe adresa de e-mail a Vanzatorului;

 

ATENTIE: Returnarea Pretului se face exclusiv in contul indicat expres de Client/Cumparator in scris transmis in formularul completat sau prin e-mail Vanzatorului in acest scop. Nu se fac returnari in numerar sau ramburs.

In caz de solicitare de retragere a Clientului/Cumparatorului din Contract, Vanzatorul are dreptul de a amana restituirea sumei prin creditarea contului indicat de Cumparator sumei pana la primirea Bunului/Bunurilor si efecturarea receptiei calitative/cantitative.

In cazul exercitarii dreptului de retragere, returul Bunurilor se va efectua prin intermediul Vanzatorului sau al firmei de curierat contractate de acesta. Cumparatorul poate opta insa pentru orice forma de expediere a Bunului atata timp cat aceasta asigura si garanteaza integritatea si siguranta Bunului si valoarea expedierii aleasa de Cumparator va fi suportata de catre Cumparator. Orientativ, costul expedierii retur, in cazul exercitarii dreptului de retragere de catre Cumparator, este egal cu costul de livrare aferent comenzile care nu intrunesc valoarea minima pentru transport gratuit, exceptand situatia in care produsul a fost achizitionat in urma unei campanii de marketing ce include Transportul gratuit. In aceasta situatie cat si in situatia in care marfa a ajuns la Cumparator pe Palet iar acesta vrea sa o trimita retur Vrac (la nivel de colet) transportul retur va fi comunicat Cumparatorului si va fi dedus din valoarea bunului returnat.

Vanzatorul va suporta cheltuielile de retur, atunci cand returul produselor se datoreaza unor motive imputabile Vanzatorului.

Returul se va face cu etichetele initiale intacte, certificatul de garantie in original (daca a fost emis de producator/ distribuitor) si toate documentele cu care a fost livrat produsul.

Daca Bunul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca si nou (accesorii sau parti ale Bunului lipsesc, Bunul este deteriorat total ori partial etc.), ne rezervam dreptul de a solicita o taxa pentru readucerea Bunului in starea initiala sau de a refuza restituirea Pretului, cu restituirea produsului catre Client/Cumparator daca acesta solicita, transportul fiind suportat de catre Cumparator.

In caz de exercitare a dreptului de retragere, Vanzatorul nu va suporta niciun cost suplimentar in cazul in care Cumparatorul a ales in mod explicit un alt tip de livrare decat livrarea standard oferita de Vanzator.

Vanzatorul poate amana restituirea Pretului pana la data receptionarii Produselor care au fost achizitionate de Cumparatorul care a optat de dreptul de retragere sau pana la data la care Cumparatorul transmite Vanzatorului dovada predarii Produselor catre un curier autorizat de Vanzator pentru a fi returnate Vanzatorului.

Cumparatorul are obligatia de a restitui Produsele Vanzatorului sau curierului autorizat de acesta in termen de cel mult 14 zile de la data la care a comunicat decizia sa de retragere.

Vanzatorul isi rezerva dreptul de a limita serviciul de vanzare produse in cazul unor retururi repetate si nejustificate ale Cumparatorului, indiferent de tipul produsului returnat. Cumparatorul va fi informat printr-o notificare scrisa, apel sau prin posta electronica, atunci cand se constata un comportament incorect.

Diminuarea valorii Bunurilor returnate

Deoarece, in cazul vanzarilor la distanta Cumparatorul nu are posibilitatea de a verifica Bunurile inainte de incheierea Contractului, acesta are dreptul de a se retrage din Contract. Din acelasi motiv, Cumparatorului i se permite si sa verifice Bunurile pe care le-a cumparat in masura in care este necesar pentru a stabili natura, caracteristicile si modul de functionare a Bunurilor.

Cumparatorul este responsabil doar pentru diminuarea valorii Bunurilor, care rezulta din manipulari, altele decat cele necesare pentru determinarea naturii, calitatilor Bunurilor.

In cazul in care Cumparatorul isi exercita dreptul de retragere, dupa ce a utilizat Bunurile intr-o masura care depaseste limita necesara stabilirii naturii, caracteristicilor si modului de functionare a acestora, Cumparatorul este responsabil pentru eventuala diminuare a valorii Bunurilor.

Orice diminuare a valorii Bunurilor rezultata din manipularea acestora altele decat cele necesare pentru determinarea naturii, calitatilor si functionarii Bunurilor este in responsabilitatea Cumparatorului. Pentru claritate, din pretul total al Bunului returnat, Vanzatorul va retine o suma de bani ce reprezinta diminuarea valorii Bunului in proportie de 5%-50% din valoarea initiala a Bunului, si dupa caz valoarea transportului retur. Contravaloarea taxei de diminuare va fi comunicata catre Cumparatorului la receptionarea Bunurilor returnate. In situatia in care Cumparatorul nu accepta aceasta diminuare, Vanzatorul poate trimite inapoi produsul catre Cumparator cu conditia ca acesta sa plateasca taxele de transport aferente

BUNURI PENTRU CARE NU SE ASIGURA DREPTUL DE RETRAGERE.

Sunt exceptate de la dreptul de retragere din Contract urmatoarele:

 • – Produse cu termenele de valabilitate expirate;
 • – Furnizarea de produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de consumator.

 

Cumparatorul prin acceptarea TERMENI SI CONDITII ONLINE BricoSelf.ro este informat asupra faptului ca, in cazul in care produsele a caror returnare prezinta urme de uzura, zgarieturi, lovituri, socuri mecanice, termen de valabilitate expirat, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a decide acceptarea returului sau de a opri o suma din valoarea produsului, suma ce va fi comunicata dupa evaluarea prejudiciilor aduse. In cazul exercitarii dreptului legal de returnare a produsului, rambursarea contravalorii acestuia se va face in cel mult 14 de zile de la data solicitarii returului, sub beneficiul receptiei cantitative si calitative a returului, conform prezentei politici, prin aceeasi metoda de plata.

 

 1. LIVRAREA BUNURILOR

Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si va asigura transmiterea documentelor aferente. Vanzatorul va efectua livrarea Bunurilor numai pe teritoriul Romaniei.

Conditii de Livrare. In situatia in care trebuie livrate Produse cu termene diferite de livrare, vor fi colectate toate Produsele si livrate intr-o singura comanda, la termenul cel mai lung prevazut in oricare dintre aceste comenzi.

Inainte de a semna documentul de predare primire este recomandat sa verificati integritatea ambalajelor Produselor la livrare impreuna cu un reprezentant al curierului sau al reprezentantului Vanzatorului. In momentul receptiei produselor de la Curier sau de la angajatii BricoSelf.ro, trebuie sa mentionati pe documentele de transport daca cutiile produselor sunt lovite, murdare, rupte sau incomplete in vederea diminuarii timpului de inlocuire a produsului.

Livrarea presupune transportul Produsului la adresa solicitata si predarea acestuia in fata usii casei sau apartamentului.

In cazul in care reprezentantii curierului sau ai vanzatorului considera ca este posibil ca livrarea in locul indicat de Client sa produca deteriorari ale Produsului, acestia vor informa Clientul si vor consemna aspectele semnalate in documentul de livrare. Clientul are dreptul de a accepta livrarea, acceptand si posibilitatea producerii eventualelor pagube semnalate, situatia in care Vanzatorul va fi exonerat de orice raspundere cu privire la eventuale deteriorari ale Produsului.

In ziua programata pentru livrare veti fi contactat de un reprezentant al curierului sau al Vanzatorului pentru comunicarea orei de livrare.

La ziua si ora livrarii, agreata cu reprezentantul curierului sau al Vanzatorului, la locatia de livrare se va afla o persoana de peste 18 ani pentru a prelua Produsul.

In acest scop, puteti viziona dimensiunile Produselor pe Site si sa procedati, inainte de lansarea Comenzilor, la masurarea spatiului, inclusiv a cailor de acces.

Modificarea locatiei/adresei de livrare. Anularea livrarii.

In situatia in care v-ati razgandit si doriti sa modificati adresa de livrare, sau doriti anularea totala a livrarii, va rugam sa ne anuntati cat mai repede trimitand un e-mail pe adresa [email protected].

Departamentul Relatii Clienti vor face tot posibilul sa modifice detaliile livrarii sau sa anuleze livrarea.

ATENTIE: Modificarea locatiei/adresei de livrare si anularea livrarii se pot face doar pana la data la care marfa este pusa la dispozitia transportatorului pentru a fi livrata

Termenele de livrare sunt asumate de Vanzator, cu exceptia perioadelor de sarbatori de Pasti, de iarna, a promotiilor de Black Friday sau a altor Campanii, cand procesarea si livrarea unei comenzi poate dura mai mult.

Vanzatorul isi rezerva dreptul sa intarzie sau sa anuleze livrari ale Produselor achizitionate online daca acestea nu pot fi onorate din motive independente de Vanzator, precum cauzele de forta majora (inclusiv, dar nelimitandu-se la restrictii legate de Pandemia de coronavirus cu SARS-Covid-19).

Modalitati de livrare:

 • Livrare prin curier (standard).

 

 

 1. RASPUNDERE

Vanzatorul nu poate fi tinut responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor dupa livrare si in special pentru pierderea acestora.

Prin crearea si utilizarea Contului, Utilizatorul/Cumparatorul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de Cont (user si parola) si pentru gestionarea accesarii Contului si in masura permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul Contului sau.

Prin crearea Contului si/sau utilizarea Continutului si/sau plasarea Comenzilor, Utilizatorul/Clientul/ / Cumparatorul accepta in mod expres si fara echivoc Termenele si Conditiile Online – si ale Site-ului in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul Site-ului, existenta la data crearii Contului si/sau utilizarii Continutului si/sau la data plasarii Comenzii.

Vanzatorul isi rezerva dreptul de a actualiza si modifica periodic Termenele si Conditiile Site-ului pentru a reflecta orice modificari ale modului si conditiilor de functionare a Site-ului sau orice modificari ale cerintelor legale. Documentul este opozabili tuturor Utilizatorilor/Clientilor/ Cumparatorilor de la momentul afisarii in Site. In cazul oricarei astfel de modificari, vom afisa pe Site versiunea modificata a Documentului, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul acestui Document.

BricoSelf.ro nu raspunde de continutul, calitatea sau natura altor site-uri la care se ajunge prin legaturi/link-uri din Continut, indiferent de natura acestor legaturi/link-uri. Pentru respectivele site-uri, raspunderea o poarta, integral, proprietarii acestora.

BricoSelf.ro este exonerat de orice vina in cazul utilizarii site-urilor si/sau al continutului transmis catre Client, prin orice mijloc (electronic, telefonic etc.), prin intermediul site-urilor, email-ului sau al unui Angajat al BricoSelf.ro, atunci cand aceasta utilizare a Continutului poate sau produce pagube de orice natura Clientului si/sau oricarui tert implicat in acest transfer de Continut.

BricoSelf.ro nu garanteaza Utilizatorului/Clientului/ acces pe Site sau la Produse, in lipsa inregistrarii de catre acesta din urma prin parcurgerea etapelor de inregistrare de pe Site (a inregistrarii pe Site a unui Cont al Utilizatorului/Clientului).

BricoSelf.ro nu ofera niciun fel de garantii directe sau indirecte ca:

 • – Site-ul, Bunul va/vor fi potrivit/potrivite cerintelor sau asteptarilor Clientului;
 • – Site-ul va functiona neintrerupt, sigur sau fara erori de orice fel
 • – Produsele obtinute ca bonus, in cadrul vreunei promotii ori campanii publicitare, la Produsele achizitionate prin intermediul Site-ului, vor corespunde cerintelor sau asteptarilor Clientului.

 

Operatorii, administratorii si/sau proprietarii Site-ului nu sunt sub nici o forma responsabili pentru relatiile sau consecintele acestora rezultand din, dar nelimitandu-se la: achizitii, oferte speciale, promotii, promovari, sau oricare alt tip de relatie/legatura/tranzactie/colaborare etc., care pot aparea intre Client si oricare dintre cei care isi fac promovare directa sau indirecta prin intermediul Site-ului, decat in limita prevederilor din Document.

 

 1. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL. COOKIES

Consideram asigurarea dreptului la protectia datelor cu caracter personal ca un angajament fundamental BricoSelf.ro, prin urmare vom dedica toate resursele si eforturile necesare pentru a prelucra datele dumneavoastra in deplina concordanta cu Regulamentul (UE) 2016/679 (“Regulamentul general privind protectia datelor” sau “GDPR”), precum si cu orice alta legislatie aplicabila pe teritoriul Romaniei. Intrucat unul dintre principiile esentiale ale acestui cadrul legal il reprezinta transparenta, am pregatit aceast document prin care dorim sa va informam despre modul in care colectam, utilizam, transferam si protejam datele dvs cu caracter personal atunci cand interactionati cu noi in legatura cu produsele si serviciile noastre, inclusiv prin site-ul nostru web sau prin aplicatiile disponibile pe telefonul mobil.

Ne rezervam dreptul de a actualiza si modifica periodic aceasta Politica de Confidentialitate, pentru a reflecta orice modificari ale modului in care prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal sau orice modificari ale cerintelor legale. In cazul oricarei astfel de modificari, vom afisa pe website-ul nostru versiunea modificata a Politicii de Confidentialitate, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul acestei Politici de Confidentialitate.

In general, colectam datele dumneavoastra cu caracter personal direct de la dumneavoastra, astfel incat aveti controlul asupra tipului de informatie pe care ne-o oferiti. Cu titlul de exemplu, primim informatii de la dumneavoastra astfel:

Cand va creati un cont BricoSelf.ro, ne transmiteti: adresa de e-mail, numele si prenumele.

In cadrul paginii dumneavoastra personale (Contul meu) din platforma BricoSelf.ro aveti posibilitatea sa adaugati informatii suplimentare, precum: fotografie, genul, nickname, numar telefon mobil, numar telefon fix, data nasterii, nivelul educatiei, adrese de livrare, adresa alternativa de e-mail, datele cardului bancar etc.

Cand plasati o comanda, ne furnizati informatii precum: produsul dorit, numele si prenumele, adresa de livrare, detalii de facturare, metoda de plata, numar de telefon, datele cardului bancar etc.

 

CARE SUNT SCOPURILE SI TEMEIURILE PRELUCRARII

Vom utiliza datele dumneavoastra cu caracter personal in urmatoarele scopuri:

Pentru prestarea serviciilor BricoSelf.ro in beneficiul dumneavoastra.

Acest scop general poate include, dupa caz, urmatoarele:

a) Crearea si administrarea contului in cadrul site-ul BricoSelf.ro;

b) Prelucrarea comenzilor, inclusiv preluarea, validarea, expedierea si facturarea acestora;

c) Solutionarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o comanda, la bunurile sau serviciile achizitionate;

d) Returnarea produselor conform prevederilor legale;

e) Rambursarea contravalorii produselor conform prevederilor legale;

f) Asigurarea serviciilor de suport, inclusiv oferirea de raspunsuri la intrebarile dvs cu privire la comenzile dvs sau la bunurile si serviciile BricoSelf.ro sau ale partenerilor din BricoSelf.ro.

Prelucrarea datelor dumneavoastra pentru aceste scopuri este in cele mai multe cazuri necesara pentru incheierea si executarea unui contract intre BricoSelf.ro si dumneavoastra De asemenea, anumite prelucrari subsumate acestor scopuri sunt impuse de legislatia aplicabila, inclusiv legislatia fiscala si contabila.

PENTRU IMBUNATATIREA SERVICIILOR NOASTRE

Ne dorim in permanenta sa va oferim cea mai buna experienta de cumparare online. Pentru aceasta, putem colecta si utiliza anumite informatii in legatura cu comportamentul dumneavoastra de Cumpararor, va putem invita sa completati chestionare de satisfactie subsecvent finalizarii unei comenzi sau putem desfasura, direct sau cu ajutorul unor parteneri, studii si cercetari de piata.

Ne intemeiem aceste activitati pe interesul nostru legitim de a desfasura activitati comerciale, avand intotdeauna grija ca drepturile si libertatile dumneavoastra fundamentale sa nu fie afectate.

 

PENTRU MARKETING

Vrem sa va tinem la curent cu privire la cele mai bune oferte pentru produsele care va intereseaza. In acest sens, va putem trimite orice tip de mesaj (cum ar fi: e-mail/SMS/telefonic/mobile push/webpush/etc.) continand informatii generale si tematice, informatii cu privire la produse similare sau complementare cu cele pe care le-ati achizitionat, precum si alte comunicari comerciale cum ar fi cercetari de piata si sondaje de opinie, si putem afisa recomandari personalizate pe site-ul web si in aplicatia smartphone. Pentru a va pune la dispozitie informatii de interes pentru dumneavoastra, putem folosi anumite date cu privire la comportamentul dumneavoastra de cumparator (de ex. produsele vizualizate / adaugate in wishlist / achizitionate) pentru a va crea un profil. Ne asiguram intotdeauna ca aceste prelucrari se efectueaza cu respectarea drepturilor si libertatilor dumneavoastra si ca deciziile luate in baza acestora nu au efecte legale asupra dumneavoastra si nu va afecteaza similar intr-o masura semnificativa.

Acest site si aplicatia foloseste Cookies, care sunt reprezentate de portiuni scurte de text stocate in computerul dumneavoastra si care sunt utile pentru administrarea si intretinerea site-ului. Cateva date personale pot fi colectate de aceste cookies.

Aceste fisiere fac posibila in principal recunoasterea terminalului utilizatorului si prezentarea continutului intr-un mod relevant, adaptat preferintelor utilizatorului.

Cookie-urile asigura utilizatorilor o experienta placuta de navigare si sustin eforturile BricoSelf.ro pentru a oferi servicii mai adaptate utilizatorilor, exemplu: preferintele in materie de confidentialitate online, cosul de cumparaturi sau publicitate relevanta. De asemenea, sunt utilizate in pregatirea unor statistici anonime agregate care ne ajuta sa intelegem cum un utilizator beneficiaza de paginile noastre de internet, permitandu-ne imbunatatirea structurii si continutului lor, fara a permite identificarea personala a utilizator.

 

 1. LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

Prezentul Document este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre Vanzator si Utilizatori/Clienti/Cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila. In cazul in care rezolvarea pe cale amiabila a acestor litigii nu va fi posibila intr-un termen de maximum 60 de zile de la debutul lor, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente de la sediul BricoSelf.ro.

 

 1. DISPOZITII FINALE

Prin folosirea/vizitarea/vizualizarea/etc Site-ului si/sau al oricarui Continut trimis de catre BricoSelf.ro Utilizatorului/Clientului/ prin accesare si/sau expediere prin orice mijloc (electronic, telefonic etc.), Utilizatorul/Clientul se declara de acord cu prevederile acestui Document.

Daca oricare dintre dispozitiile de mai sus va fi gasita nula, nevalida, nefunctionala,sau nelegala, indiferent de cauza, aceasta nu va afecta valabilitatea celorlalte prevederi ale Documentului. Pentru mai multe detalii va rugam sa apelati serviciul Relatii Clienti la numarul de telefon 0762 770 366 sau prin e-mail pe adresa [email protected], unde veti primi un raspuns in cel mai scurt timp.

Programul de functionare al serviciului de Relatii Clienti este de Luni pana Vineri, in intervalul 8:00 -17:00, cu exceptia zilelor de sarbatoare legala.

BricoSelf.ro isi rezerva dreptul de a introduce bannere publicitare de orice natura si/sau legaturi pe oricare pagina a Site-ului, cu respectarea legislatiei in vigoare.


Va multumim!

Echipa BricoSelf